שחיין ישראלי אולימפי או חובבן שוחה בבריכות אולימפיות: המדריך לשחיין המתחיל – כולם יודעים ששחייה היא פעילות מהבריאות יותר שקיימות, וגם אחת המהנות ביותר שיש. עם שכלול בריכות השחייה והמתקנים הזמינים לציבור הרחב בשנים האחרונות, לאחר פתיחתם של מתחמי קאנטרי ביישובים רבים, השחייה בבריאות אולימפיות באורך 50 מ' הפכה לסטנדרט נפוץ. לפניכם מדריך כללי לבריכות אולימפיות בישראל
שחייה היא פעילות ספורטיבית מהנה ובריאה במיוחד. בכל חודשי השנה, שחייה מיטיבה עם הכושר הגופני הכללי, מזרימה את הדם בגוף ומפתחת סיבולת לב-ריאה טובים יותר עבור המתמידים בספורט רטוב זה.
פעם, כאשר בריכות השחייה היו נפתחות רק בחודשי הקיץ, והנגישות לבריכות שחיה מקורות ומחוממות הייתה נמוכה, היה קשה לציבור הרחב להתמיד בשחייה לאורך כל השנה. אולם כעת, עם פתיחתם בשנים האחרונות של מתחמי קאנטרי-קלאב רבים, ביישובים גדולים וקטנים בכל רחבי ישראל, הנגישות לבריכות שחיה מחוממות ומקורות, בצמוד למתקני בילוי וכושר נוספים, עלתה והפכה לפופולארית.
ואם כבר קאנטרי קלאב, אז למה לא כזה שיש בו בריכה אולימפית?
מהן בריכות אולימפיות?
בריכות אולימפיות הינן בריכות באורך תקני של 50 מטרים ורוחב של 25 מטרים, עם עומק מינימלי של 2 מטרים ועומק מומלץ של 3 מטרים, כפי שנקבע על ידי הוועד האולימפי הבינלאומי. בריכות אלו משמשות בתחרויות שחייה רשמיות, ומשמשות גם לאימוני שחייה עבור חובבים ומקצוענים כאחד.
קל להבין מדוע בריכות אולימפיות בישראל הפכו לכל כך פופולאריות: הן מהוות אתגר אימונים מצד אחד, בגלל אורכן, ומצד שני קל לחשב מרחקי שחייה לפי מספר האורכים שכל מתאמן עושה. עבור שחיינים מקצוענים המבקשים להתחרות במסגרות רשמיות, בריכות אולימפיות בישראל מהווים מקום אימון תקני למדידת יכולותיהם לקראת תחרויות, ומקום אימונים… ובכן – על רטוב – לקראתן.
מתחמי קאנטרי קלאב רבים בישראל מתהדרים כיום בבריכות אולימפיות תקניות, ולמעשה עובדה זו מהוות אחת מנקודות המכירה החזקות שלהם כלפי ציבור המתעניינים והמתאמנים המבקשים להירשם באותם מקומות.
מאמרים נוספים:
- הליכון ביתי מומלץ
- סיבולת לב ריאה – הדרך הנכונה באמצעות אימונים ביתיים
- דיאטת חלבונים ואוסטאופורוזיס
- שמירת כושר בהריון
- החשיבות של צריכת חלבון לרוכבי אופניים וכיצד אבקת חלבון מי גבינה יכולה לסייע
חוג שחייה בבריכה אולימפית
רבים מאותם מתחמי קאנטרי קלאב, וכן בריכות עירוניות שונות הנבנות על פי התקן האולימפי, מציעים גם חוגי שחייה שונים לבאים בשעריהן. חוג שחייה יכול להיות בעל מטרות שונות ומגוונות: חלק מחוגי השחייה מיועדים ללמד אנשים – וגם ילדים – שאינם יודעים לשחות; אנשים אחרים מבקשים ללמוד מיומנות שחייה בסגנונות ספציפיים; קבוצה שלישית יכולה להגיע לחוג שחייה במסגרת תחרותית, ומתאמנים בו לקראת תחרויות.
חוג שחיה פופולארי מאוד בשנים האחרונות הינו חוג של שחייה נכונה. הרעיון המרכזי בחוג זה, אותו מדריך מורה מוסמך לשחייה, בעל הכשרה מתאימה, הוא להקנות הרגלי שחייה נכונים למתאמנים – הן בתנועות הנכונות, והן בעיתוי הנשימה, בסגנונות השחייה הנלמדים.
בריכות אולימפיות בישראל: צלילה חופשית
אחד היתרונות של בריכה אולימפית היא ראשית ששחיין ישראלי אולימפי יוכל הינו העומק התקני שלה, המתחיל משני מטרים ומגיע עד כדי 3 מטרים. מדוע זהו יתרון? ראשית, משום שניתן לקפוץ בבטחה למים מבלי להיפגע מרצפת הבריכה; שנית, ניתן לעשות בבריכה צלילה חופשית בקלות יחסית.
יותר ויותר אנשים נהנים גם לצלול בבריכות אולימפיות – אם עבור מטרות טיפוליות שונות, ואם עבור מטרות ספורטיביות. צלילה חופשית הינה צלילה לזמן מקסימלי המשתנה מאדם לאדם ללא ציוד צלילה, ויתרונותיה לאורך זמן הינה הרחבת הסיבולת לב/ריאה של המתאמן, והגדלת קיבולת הריאות ככל שהאימון מתמשך.
רשימת בריכות אימונים בישראל
כאמור, בשנים האחרונות נפתחו מתקני קאנטרי קלאב רבים בישראל, וכמעט שאין יישוב בסדרי גודל בינוניים וגדולים ללא מתקן אחד כזה לפחות. גם ביישובים קטנים נפתחו מתקנים כאלו. רשימת בריכות אימונים ניתן להשיג או דרך האינטרנט, או דרך אמצעי פרסום מקומיים ביישוב בו הנך מתגורר, כדי לדעת אילו בריכות אימונים זמינות ביישובך. בכל מקרה, קל יהיה למצוא בריכות אולימפיות בישראל, הן ברשימות ארציות של בריכות אימונים והן בפרסומים מקומיים.