שירותי פוד טראק מבית corndog

שירותי פוד טראק

שירותי פוד טראק – ניתן לייחס את הצלחתן של משאיות האוכל לנוחות, נגישות, עלות-תועלת והמגוון המגוון של אפשרויות המטבח והתפריט שהן מציעות.

עם משאיות מזון שממשיכה לצמוח בפופולריות, אנו יכולים לצפות לראות עוד אפשרויות מזון ייחודיות וטעימות צצות ברחובות בערים בכל רחבי העולם – אבל בעיקר גם בישראל

מה זה פוד טראק ומהם הסיבות שהוא נהפך לטראנד?

משאיות מזון הן ספקי מזון ניידים הפועלים מתוך רכב או קרוואן, ובדרך כלל מגישים מזון ללקוחות במקומות בצד הרחוב, כגון פסטיבלים, אירועי ספורט ופארקים עירוניים. בשנים האחרונות, משאיות מזון הפכו פופולריות יותר ויותר בכל העולם, ולא בכדי.

אחת הסיבות העיקריות להצלחה של משאיות מזון היא הנוחות והנגישות שלהן. ניתן למצוא משאיות אוכל במגוון מיקומים, כולל רחובות ערים סואנים, פסטיבלים ואירועים מיוחדים, מה שמקל על הלקוחות לחטוף ארוחה מהירה תוך כדי תנועה. בנוסף, משאיות מזון מציעות לרוב מגוון רחב של מאכלים ואפשרויות תפריט, שיכולות לפנות למגוון רחב של לקוחות.

סיבה נוספת להצלחתן של משאיות מזון היא עלות-תועלת שלהן. פתיחת עסק של משאיות אוכל יכולה להיות זולה יחסית בהשוואה לפתיחת מסעדה פנטסטית. המשמעות היא שבעלי עסקים קטנים או שפים שואפים יכולים להקים עסק משלהם במשאיות מזון מבלי להזדקק לכמות גדולה של הון. בנוסף, לעתים קרובות ניתן למצוא משאיות מזון המציעות מחירים נמוכים יותר מאשר מסעדות מסורתיות, מה שיכול להיות מושך ללקוחות המחפשים ארוחה מהירה ובמחיר סביר.

מאמרים נוספים:

קינואה ערך תזונתי

אבוקדו קלוריות

תפריט בריא

דיאטת חלבונים

סוגי פודטרקס שיש בשוק הישראלי

ניתן לאתר את מקורותיה של משאית האוכל לסוף המאה ה-18 ותחילת המאה ה-19, כאשר רוכלי רחוב בערים כמו ניו יורק ופילדלפיה היו מוכרים מגוון סחורות, כולל מזון, מעגלות רתומות לסוסים. עם התקדמות הטכנולוגיה, הספקים הללו החלו להשתמש בכלי רכב ממונעים כדי למכור את מרכולתם, מה שהוביל לפיתוח משאית המזון המודרנית.

אצלנו בישראל מדובר כמובן על סיפור אחר לגמרי. רוב המשאיות מציעות את התפריט שלהן לאירוע חברה או לאירוע פרטי, אבל מאוד מעניין לראות מאיפה הן מגיעות: בצפון יש יותר מקומות כאלה מאשר במרכז ובדרום. כמובן שבכל מקרה מדובר על דוכן אוכל נייד שהדינאמיות היא התכונה הכי בולטת שלו, אבל המציאות היא שלא כל אוטו גלידה לאירועים בארץ נראה כמו אוטו גלידה בחו"ל.

יתרה על כך, דווקא בישראל יכול להיות מגוון גדול של יותר של פודטראק לעומת אירופה או ארצות הברית. כאן הסיבה קשורה למיקום של ישראל מצד אחד ולמרחק הקצר בין עיר לעיר בכל קצה של המדינה – אך גם לאהבה המקומית למגוון מאכלים ובהם פיצה ואוכל איטלקי לעומת בשר, דגים, עוף וכן הלאה.

כיום, משאיות אוכל מגיעות בצורות שונות ומגישות מגוון רחב של אוכל. הנה כמה דוגמאות:

  • משאית אוכל גורמה: משאיות אלו מתמקדות במטבח גורמה יוקרתי, לעיתים קרובות כוללות מנות ייחודיות ויצירתיות.
  • משאיות אוכל אתניות: משאיות אלו מתמחות בסוג מסוים של מטבח, כגון מקסיקני, קוריאני או הודי.
  • משאית פוד טראק קינוח: משאיות אלה מתמקדות בפינוקים מתוקים וקינוחים, כגון גלידה, קרפים ומאפים.
  • משאיות צמחוניות וטבעוניות: משאיות אלו מציעות אפשרויות על בסיס צמחי וללא בשר.
  • עגלת אוכל נייד בשירותי קייטרינג: אלו הן משאיות אוכל שתוכננו במיוחד לשרת אירועים ומפגשים, ייתכן שיש להן יותר ציוד מטבח מאשר משאית אוכל רגילה.

הבעיה היחידה היא שרבים מתבלבלים בין סוגי המשאיות ולא יודעים איך לבחור את זו שהכי מתאימה להם. בהקשר הזה, הפתרון הוא לנסות לאפיין את האירוע ולחשוב מה האורחים מצפים למצוא בתפריט. לאחר מכן, אפשר לקבל המלצות או להסתכל על ביקורות באתרי אינטרנט ורשתות חברתיות.

חברה אמינה ומקצועית לא תחשוש לפרט בפני הלקוחות על סוגי המשאיות ולהעניק להם את כל המידע. ספציפית לקראת האירוע, זה יכול לחסוך זמן והוצאות.

פוד טראק לאירועים קטנים וגדולים

עגלת אוכל ניידת הפכה לבחירה פופולרית לאירועים קטנים וגדולים, בעיקר כאשר מחפשים בגוגל השכרת ציוד לאירועים, כי היא מציעה מגוון של מטבחים ונוחות בהגשת אוכל ישירות לאורחים. התפריטים יכולים להוות תוספת נהדרת לכל אירוע, בין אם זה מפגש קהילתי קטן או כנס ארגוני גדול. עם זאת, בחירת משאית האוכל או משאיות המזון הנכונות לאירוע יכולה להיות מעט מסובכת. אז איך עושים את זה נכון? למרבה המזל, יש כבר מספיק טיפים לחגיגת אוכל בדרום או במרכז ובצפון ושלל טיפים לאירוע קולינרי שאותם כולנו יכולים לאמץ.

כאשר בוחרים אוטו אוכל לאירוע, אחד הדברים החשובים ביותר שיש לקחת בחשבון הוא סוג המטבח שיוצע. תרצו לוודא שיש איזון טוב בין סוגי מזון שונים כדי לתת מענה לכל הטעמים של האורחים שלכם. לדוגמה, אם האירוע שלכם מתקיים במיקום עם אוכלוסיה אסייתית גדולה, ייתכן שתרצו לכלול משאית שמתמחה במטבח אסיאתי עם תפריט רלוונטי שיש בתוכו סושי ורולים.

באופן דומה, אם אתם מארחים אירוע במיקום הידוע באוכל הכפרי שלו, אולי כדאי לכם לשקול לכלול משאית שמגישה מנות בשר אותנטיות או בורקס בשר. לשם השוואה, מנות של פיצה או גלידה יותר יתאימו לאירועים עם ילדים – אבל קפה למשל יוגש בכל סוגי האירועים. בכל מקרה, כדאי לברר איך בנוי התפריט כי לחומרי הגלם יש השפעה דרמטית על הטעם של גלידות או מאכלים מומלצים אחרים.

חשוב גם לקחת בחשבון את גודל האירוע שלכם בבחירת משאיות אוכל. עבור אירוע קטן, משאית אחת או שתיים עשויות להספיק, אך עבור אירועים גדולים יותר במרכז או באזורים אחרים בארץ, ייתכן שתצטרכו להחזיק מספר משאיות בהישג יד כדי להבטיח שיש מספיק אפשרויות אוכל לכל האורחים שלכם. בנוסף, תרצה לוודא שלמשאיות שתבחר יש מספיק קיבולת לשרת את מספר האורחים שאישרו הגעה גם לאירועים קטנים וגם לאירועים גדולים.

שיקול חשוב נוסף בבחירת משאיות אוכל לאירועים הוא המוניטין והרקורד שלהן. תרצו לוודא שלמשאיות שתבחרו יש מוניטין טוב במתן מזון באיכות גבוהה ובשירות לקוחות מעולה. ניתן לעשות זאת על ידי מחקר ביקורות מקוונות, בקשת המלצות ממתכנני אירועים אחרים, או אפילו פנייה לבעלי משאיות האוכל בעצמם כדי לשאול על הניסיון שלהם ואפשרויות התפריט שלהם.

שירות לאירועי חברה וכנסים

שירותי פוד טראק יכולים להיות אופציה מצוינת גם לאירועי חברה וכנסים. הם יכולים לספק דרך ייחודית ונוחה לאורחים לחטוף ארוחה קלה בהפסקות או בצהריים. משאיות מזון יכולות לשמש במקום קייטרינג מסורתי או שניתן להשתמש בהן יחד איתו כדי להציע מגוון רחב יותר של אפשרויות לאורחים.

יתר על כן, אפשר להשתמש בהם כאופציה לאירוע ערב לעובדים, כמו פעילויות גיבוש צוות, או לאירועים מזדמנים כמו ימים פתוחים או השקות מוצרים. אך יש לזכור: אם העובדים מסורתיים או דתיים, חייבים להקפיד על קייטרינג כשר למהדרין. כאן גם אין משמעות למיקום הגיאוגרפי, כי הכשרות חשובה בעיר תל אביב בדיוק כמו שהיא חשובה בירושלים. למרבה המזל, ניתן לשלב תפריט כשר בכל סוג של קייטרינג בשרי וגם אם מגישים אותו במשאית מזון.

בנוסף, פוד טראק יכולות להיות גם דרך מצוינת להוסיף קצת התרגשות ואנרגיה לכנס או לאירוע חברה. למשאיות אוכל רבות יש נושא או עיצוב ייחודי שיכול להוסיף אווירה כיפית ותוססת לאירוע שלכם. בנוסף, משאיות מזון בהישג יד יכולות לעזור למשוך יותר אורחים לאירוע שלכם, מכיוון שהן יכולות להיות התחלה נהדרת לשיחה ויכולות גם לעזור ליצור אווירה נינוחה וקז'ואלית יותר.

בסופו של דבר, משאיות אוכל הן אופציה מצוינת לאירועים קטנים וגדולים, המציעה מגוון מגוון של מטבחים ונוחות היכולת להגיש אוכל ישירות לאורחים. כאשר בוחרים משאיות אוכל לאירוע, חשוב לקחת בחשבון את סוג המטבח שיוצע, גודל האירוע שלכם, המוניטין והרקורד של משאית האוכל. שירותי משאיות אוכל יכולים להוות אופציה מצוינת גם לאירועי חברה וכנסים, המספקים דרך ייחודית ונוחה לאורחים לחטוף ארוחה קלה תוך הוספת התרגשות ואנרגיה לאירוע.

קייטרינג לכל דבר וענין

משאיות מזון ודוכני מזון מציעים שתיהן הזדמנויות ייחודיות לעסקים בתחום שירותי המזון, אך ישנם כמה הבדלים עיקריים בין השניים. אם רוצים להשוות בין דוכני מזון לאירועים לבין משאיות אוכל, צריך להבין מה היתרונות של כל אפשרות.

אחד היתרונות העיקריים של משאיות מזון הוא הניידות שלהן. זה מאפשר להם להגיע למגוון רחב יותר של לקוחות, כולל אלה באזורים שאולי אין בהם הרבה תנועה רגלית או מסעדות סמוכות. ניתן גם להעביר משאיות אוכל למיקומים שונים בהתאם ליום בשבוע או לשעה ביום, מה שמאפשר להן למקד ללקוחות היכן שהסבירות הגבוהה ביותר להיות. בנוסף, משאיות מזון דורשות בדרך כלל פחות הון סטארט-אפ מאשר מסעדה פנטסטית, מה שיכול להפוך אותן לאופציה אטרקטיבית עבור יזמים.

למשאיות אוכל יש גם גמישות רבה בכל הנוגע לאפשרויות התפריט. מכיוון שיש להם מטבח קומפקטי על הסיפון, הם מסוגלים להכין מגוון רחב של מנות. פריטי מזון פופולריים שניתן למצוא בתפריט משאית האוכל כוללים טאקו, נקניקיות, כריכים, המבורגרים, פיצות, גלידה ועוף מטוגן. משאיות מזון רבות מציעות גם פריטי תפריט מיוחדים, כגון אפשרויות טבעוניות או נטולות גלוטן, שיכול להיות קשה למצוא במסעדות מסורתיות. חלקם מציעים גם תפריט מתחלף לשינוי לאורך זמן, מה שהופך אותו לעניין יותר.

לעומת זאת, דוכני מזון הם בדרך כלל נייחים ונמצאים באירועים חיצוניים, כמו ירידים ופסטיבלים, או במקומות קבועים כמו אצטדיונים או זירות. בעוד שדוכני מזון לא יהיו באותה רמת ניידות כמו משאיות מזון, הם מסוגלים להגיע למספר רב של לקוחות באזור מרוכז, מה שיכול להיות יתרון. דוכני מזון דורשים גם פחות הון התחלתי בהשוואה למשאית מזון אבל יותר ממכונה אוטומטית.

מצד שני, דוכני מזון מוגבלים בדרך כלל להגשה ארוזים מראש או פריטי מזון פשוטים להכנה, כגון נקניקיות, בייגלה, פופקורן, תפוחי ממתקים ופריטים דומים אחרים. יש להם גם מקום מוגבל להכין, לאחסן ולהגיש את האוכל, שלעתים קרובות מהווה מגבלה לתפריט.

אין עוררין על כך שגם דוכני המזון וגם משאיות האוכל הן קייטרינג לכל דבר ועניין: אולי מגישים את האוכל אחרת והחוויה היא ככל הנראה שונה, אבל מבחינת בעלי אירועים זה לא משנה. כל עוד אפשר להתייעץ עם חברה מקצועית ולבנות כל סוג של תפריט בהתאמה ספציפית לצרכים של קהל היעד והאורחים – אפילו אם מחפשים תפריט של קייטרינג טבעוני או צמחוני – השמיים הם הגבול.

לסיכום, גם משאיות מזון וגם דוכני מזון מציעים סט יתרונות ואתגרים משלהם. משאיות האוכל הן ניידות, מה שמאפשר להן להגיע למגוון רחב יותר של לקוחות ולהגיש מגוון רחב יותר של פריטי תפריט, בעוד שדוכני מזון מסוגלים להגיע למספר רב של לקוחות באזור מרוכז, אך עם אפשרויות תפריט מוגבלות.

הערה חשובה: יש להיוועץ עם רופא ו/או מומחה בתחומכם.

ייעוץ חינם, תוכן, חדשות
לשיחת ייעוץ

מלאו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים בזמן הקרוב

דרך הכושר

פוסטים נוספים