יש הרבה סיבות טובות להפסיק לעשן והזדמנויות שמדי פעם צצות ולמעשה לא משאירות לנו ברירה כמו למשל לקראת ניתוח פלסטי.
אז למה בעצם צריך להפסיק לעשן, מה לגבי שינויים בתזונה ואיך כל זה קשור לחיזוק סיבולת לב ריאה? הנה המדריך המלא
הפסקת עישון לפני ניתוח פלסטי
הפסקת עישון לפני ניתוח פלסטי היא עניין קריטי. מבחינה אנטומית וביולוגית, הסיבה לכך היא שהניקוטין גורם לכיווץ כלי דם קטנים בעור. כיווץ מן הסוג הזה לא רק מקשה על עצם ביצוע הניתוח, אלא גם עלול לפגום בתוצאות שלו ולעכב את ההחלמה המלאה. בשביל למנוע השלכות שליליות מיותרות, ההמלצה היא להפסיק לעשן כחודש לפני הניתוח הפלסטי.
אבל האמת היא שלא חייבים לחכות עד המועד של ניתוח אף על מנת להפסיק לעשן. יש לא מעט סיבות להימנע מלכתחילה מצריכת ניקוטין, כגון שיפור כללי באיכות החיים, שיפור באיכות השינה, מניעת עצבנות, החזרת התיאבון הבריא ועוד. עם זאת, המועד של הניתוח אכן מעניק לכל אחד ואחת מאיתנו את התמריץ החיוני היעיל ביותר ולא כדאי לוותר עליו.
שינויים בתזונה
מלבד הפסקת עישון לפני ניתוח פלסטי, יש עוד כמה פעולות המומלצות על ידי בעלי מקצוע שמגיעים מהתחום ומכירים אותו. כך לדוגמא המנתח הפלסטי עשוי להמליץ על מעבר לתפריט של תזונה קטוגנית שבה מצמצמים צריכת פחמימות ומגדילים את כמות השומנים. עם דיאטה דלה בפחמימות מצד אחד ועשירה בשומנים מצד שני, השאיפה היא להוריד במשקל ולגרום לגוף שלנו לשחרר ללחץ הדם חומרים חיוניים שבדרך כלל לא מגיעים אליו.
העניין עם שינויים בתזונה עם או בלי קשר לניתוח הפלסטי חייב להתבצע תוך כדי שיתוף פעולה עם הרופא. לא כדאי לקבל המלצות מן הסוג הזה לבד, בעיקר בחודש שלפני הניתוח או כאשר מנסים להתאושש ממנו באמצעות תהליך החלמה יעיל וקצר ככל האפשר.
חיזוק סיבולת לב ריאה
כאן המקום להזכיר את ההשפעה של העישון ושל התזונה על סיבולת לב ריאה של כל אחד ואחת מאיתנו. בטווח הקצר, הדרך הכי נכונה ויעילה לתרום לבריאות ולחזק את המערכות החיוניות של הגוף היא כאמור להפסיק לעשן. אבל בטווח הבינוני והארוך, נרצה להחליף את התזונה ולהגיע מוכנים יותר לניתוח הפלסטי או לכל פעולה אחרת שאותה אנו מבצעים בשגרה.
לבסוף, יש לשלב את התזונה החדשה ואת הפסקת העישון עם פעילות גופנית מתונה ומדודה. שמירה על סרגל מאמצים עוזרת לחזק את הסיבולת של הגוף ומחזקת את מערכת החיסון הטבעית. אם מתכננים לעבור בקרוב ניתוח פלסטי וכבר בוצע אבחון מול הרופא המקצועי, כל שנותר הוא לאמץ את ההמלצות שלו גם מבחינת אורח חיים: להפסיק לעשן, לעבור לתזונה בריאה יותר ולקיים פעילות גופנית לפי היכולת והסיבולת.