נבטים באופן כללי הם בעלי ערך תזונתי גבוה יותר משל הזרע.
מדוע? מכיוון שחומרי תשמורת המצויים בזרע מיועדים עבור הנבט העתידי מתחילים להתפרק כאשר מתחילה נביטה.
כתוצאה, מגוון הרכיבים המצויים בנבט הוא גדול יותר מאילו המצויים בזרע.
נבט חיטה התפרסם בשל שתיית מיץ עשב חיטה העשוי למעשה מטחינתם של נבטים בשלב מתקדם בני שבעה שמונה ימים.
עשב החיטה עשיר אם כן ברכיבים תזונתיים שונים כוויטמינים ומינרלים שונים.
חסידי השיטה הקשורה בצריכת מיץ עשב חיטה טוענים כי חלק חשוב מהערך הבריאותי של העשב הוא בשל הכלורופיל הרב המצוי בעשב.
ערכו של הכלורופיל כך הם טוענים קשור לדמיון הקיים בינו לבין ההמוגלובין המצוי בגופנו ומעביר חמצן אל התאים. הטענה היא שבשל הדמיון הם יכולים להחליף תפקידים.
הטענה הזו לא נשמעת הגיונית כלל וכלל משום שאם נשווה חומרים אחרים שהשוני הכימי בינם קטן באופן משמעותי מאשר בין הכלורופיל וההמוגלובין התנהגותם שונה לחלוטין.
מעט מחקרים מדעיים קיימים אודות עשב החיטה.
עשב חיטה וקוליטיס
מחקר אחד שהתפרסם נערך בארץ ובו נבדקו חולים הסובלים מקוליטיס שהיא מחלה דלקתית של המעי. חברי הקבוצה אשר קיבלו את מיץ עשב החיטה סבלו פחות מתסמינים שונים הקשורים במחלה גם על פי תחושתם וגם על פי בדיקות שנערכו להם.
על פי החוקרים הגורם המשמעותי במיץ הם אותם גורמים נוגדי דלקת המכונים בשם פלבנואידים המצויים בעשב חיטה.
עשב חיטה וכמותרפיה
חולים שעוברים תהליך של כמותרפיה סובלים באופן רגיל מירידה בספירת כדוריות הדם הלבנות מצב זה גורם לפגיעות רבה של גופם מפני זיהומים ומחלות שונות בשל תפקוד לקוי של מערכת החיסון.
מחקר פיילוט שנערך בטכניון הראה כי קבוצה של חולים לאחר כמותרפיה שצרכו את מיץ עשב החיטה הראו עלייה משמעותית בספירת תאי הדם הלבנים כפי שמתקבל כאשר נוטלים תרופות מרשם יקרות האמורות גם כן להגביר ייצור של תאי דם לבנים.
עשב חיטה ותלסמיה
חולי תלסמיה סובלים מפגם בכדוריות הדם האדומות ולכן צריכים עירויי דם חוזרים ונשנים.
מחקר שנערך בהודו על חולי תלסמיה מראה כי אילו אשר צרכו מיץ עשב חיטה היו זקוקים לפחות עירויי דם.
שתייה של מיץ עשב חיטה היא חלק משיטה שלמה הקשורה בניקוי הגוף ומיושמת באמצעות אכילת מזון חי כאורח חיים.
בהחלט ניתן לקחת חלק משיטה שלמה אך אין לתלות בצריכה קבועה של מיץ עשב חיטה את הפתרון לתחלואים שונים ורבים כל כך כפי שמציינים חסידי שתיית המיץ.
הפתרון לבריאותנו נעוץ בשינוי אורח חיים בריא
לאורח חיים בריא שבו התזונה תהיה מבוססת על מזונות שיש להם ערך רב מבחינה תזונתית מצד אחד ואין בהם מרכיבים מזיקים מן הצד השני.