הקולג' האמריקני לרפואת ספורט והאגודה האמריקנית לסוכרת משתפים פעולה ויוצאים בהנחיות חדשות לפעילות גופנית עבור חולי סכרת.
ההנחיות גובשו ע"י פאנל של 9 מומחים וההנחיות פורסמו במהדורת דצמבר 2010 של כתב העת המדעי של הקולג' האמריקני לרפואת ספורט (ACSM).
המלצות לאימון אירובי
ביצוע של לפחות 150 דקות בשבוע של אימון אירובי בעצימות מתונה עד גבוהה. יש לחלק את האימונים במהלך השבוע למשך 3 ימים לפחות ולהימנע מלבצע אימון אירובי במשך יותר משני ימים רצופים.
הסיבה לכך שבהנחיות החדשות המומחים מגבילים את האימון האירובי בעצימות הגבוהה היא משום שלמרבית חולי הסוכרת אין את הקיבולת האירובית בכדי לבצע אימונים עצימים מאוד ובנוסף, חולי סכרת רבים סובלים מבעיות אורתופדיות ובעיות בריאותיות נוספות שעשויות להגביל אותם בפעילות האירובית.
המלצות לאימון כוח
אם חשבתם שאימוני כוח מיועדים רק למפתחי שרירים הרי שההנחיות החדשות קובעות כי אין די באימון אירובי בכדי לקבל את ההשפעות המטיבות שיש לפעילות הגופנית על חולי סכרת. ולמעשה מחקרים חדשים מראים כי אימוני כוח הם חשובים כמו אימונים ארוביים ואפילו אף יותר בניהול מחלת הסוכרת.
ההנחיות החדשות ממליצות לחולי סכרת לבצע אימון כוח בתדירות של לפחות פעמיים בשבוע ומומלץ לבצע 3 פעמים בשבוע, לא בימים עוקבים.
עצימות האימון צריכה לנוע בין 50% מ-RM1 עד 80% מ-RM1 בהתאם למצבו הגופני של המתאמן.
תכנית האימון צריכה לכלול 5-10 תרגילים המערבים קבוצות שרירים גדולות (עבור פלג גוף עליון, פלג גוף תחתון ושרירי ליבת הגוף: בטן, גב), יש לבצע 10-15 חזרות עד כמעט לכשל.
יש להגביר עם הזמן את עצימות האימון ובהמשך לבצע סטים של 8-10 חזרות עם משקל גבוה יותר.
יש לבצע לפחות סט אחד של כמעט הגעה לכשל, אך רצוי לבצע כ-3 עד 4 סטים לתרגיל לשם חיזוק מקסימלי.
בכדי להימנע מפציעות יש לבצע להגביר באופן איטי את עצימות האימון, נפח האימון ותדירות האימונים.
ההנחיות ממליצות למתאמנים לקבל הנחיה התחלתית מתאימה ממאמן כושר מוסמך ולבצע מפגשים תקופתיים לצורך מעקב ובקרה.