דיאטה

מפגשים דיאטטים מהסוג השישי

במחקר שנערך באוסטרליה מצאו החוקרים כי קיים חוש טעם שישי.

כולנו מכירים את הטעמים מלוח, מתוק, חמוץ, מר ויש גם טעם שנקרא אוממי שהוא טעם שנמצא במזונות שעשירים בחלבונים.

טעם חריף לדוגמא זה לא ממש טעם, זה יותר תחושת כאב הנובעת מגירוי של כל הטעמים האחרים.

במחקר נמצא כי אנשים מסוגלים לזהות את טעם השומן ללא תלות במרקם שלו.

במחקר אנשים טעמו דגימות של חומצות שומן שונות שנמהלו בחלב נטול שומן בכדי להסיר את האפשרות כי זיהוי הטעם נובע מהמרקם הייחודי שיש לשומן.

כל הנבדקים הצליחו לזהות את טעם השומן ברמות שונות של רגישויות.

בנוסף נמצא כי אנשים בעלי רגישות מוגברת לטעם השומן היו גם  בעלי BMI נמוך יותר מהנבדקים בעלי רגישות מופחתת לטעם השומן.

הראו לי עוד

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בדקו דם

Close