במאה גרם שקדים יש אומנם 600 קלוריות, מזון הנחשב לבעל ערך קלורי רב אך הקלוריות מקורם בעיקר בשומן הנחשב לשומן טוב. שומן השקד מכיל כמות גבוהה של אומגה 9, חומצת שומן חד לא רוויה המצויה גם בשמן זית ובאבוקדו.
במחקר בו החליפו שקדים במזון עשיר בפחמימות לא רק שלא נצפתה עליה במשקל אלא גם השתפרה תמונת פרופיל שומני הדם.
בזכות כמות השומן הרבה בשקד, תוספת של שקדים לארוחה מורידה את הערך הגליקמי של הארוחה, נקודה החשובה מאד לאיזון רמת הסוכר בגופנו.